środa, 15 października 2014

Makaron z pstrągiem i roszponką

Prosto, zwięźle i na temat ;)

tak wyglądał mój dzisiejszy obiad! 
na dodatek upiekłam ciastka musli którymi pochwalę się już jutro ;)
 
a i jeszcze zrobiłam dwie sałatki! bardzo bardzo produktywnie :D

Składniki (porcja):
*porcja makaronu niskowęglowodanowego 
filet pstrąga łososiowego
sok z połowy cytryny
*2 łyżki sera homogenizowanego lub innego śniadaniowego śmietankowego (sprawdźcie ilość tłuszczu)
*spora garść roszponki
*mieszanka prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo
*sól, pieprz wg. smaku

Sposób przygotowania:
  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. filet solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny
  3. na rozgrzaną teflonową patelnię wykładamy filet (skórą do dołu), smażymy pod przykryciem, żeby wypiekł nam się w środku, rumienimy z obu stron
  4. usmażony filet obieramy ze skóry, kruszymy na mniejsze kawałki 
  5. na patelnię wrzucamy ponownie kawałki ryby, dodajemy makaron, serek i smażymy mieszając, aż ryba i serek oblepi makaron
  6. przyprawiamy wg. smaku
  7. przekładamy wszystko do miski, dorzucamy roszponkę, mieszamy
  8. przekładamy porcję na talerz, na wierzch wysypując mieszankę nasion
SMACZNEGO ! ! ! :)
 
chillout ;)


3 komentarze:

  1. makaronu z pstągiemjeszcze nie jadłam, bardzo ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam. Na talerzu prezentuje się doskonale:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.