niedziela, 1 marca 2015

Batoniki musli z kaszą jaglaną

Sama bym nie wpadła na to, że można użyć surowej kaszy do batoników, zainspirowałam się przepisem znalezionym na blogu, który co rusz robi na mnie coraz większe wrażenie, zdjęcia, przepisy, ZDROWE, SMACZNE! pozazdrościć :) a to właśnie -> TU
Stworzyłam swoją własną wersję :)

Składniki (na około 10 batoników)/jeden ma około 120 kcal/:
Sposób przygotowania:
  1. Jabłko obieramy i pokrojone wrzucamy wraz z bananem do blendera, miksujemy, aż powstanie papka (trochę to potrwa)
  2. do miski wrzucamy wszystkie suche składniki, dodajemy mus banano-jabłkowy, mieszamy dokładnie
  3. przekładamy masę  do formy wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej keksówki) i równomiernie rozsmarowujemy, ugniatając
  4. wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na ok. 25-30 minut
  5. pieczoną masę odstawiamy do ostygnięcia na ok. 20-30 minut.
  6. jeszcze ciepłą masę kroimy na batoniki (najlepiej świeżo naostrzonym nożem)
SMACZNEGO ! ! ! :)

19 komentarzy:

  1. Koniecznie muszę spróbować. I przekonać się, że mus owocowy połączy suche składniki : >

    OdpowiedzUsuń
  2. Musze to wypróbować! Smacznie wyglądają ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. te batony mają tylko jedną wadę- u mnie zbyt szybko by się skończył!!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda swietnie! Muszę koniecznie wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  5. Koniecznie muszę wypróbować! Świetna inspiracja ;))!

    https://poradnikzywieniowy.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Kasza jaglana ma byc ugotowana?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje za szybka odpowiedz. Cudowny blog,wspaniale przepisy:-). Dla mnie jeden z najlepszych:-P. Pozdrawiam:-P.

      Usuń
    2. Dziekuje za szybka odpowiedz. Cudowny blog,wspaniale przepisy:-). Dla mnie jeden z najlepszych blogow:-P. Dziekuje i pozdrawiam;-).

      Usuń
  7. dziękuję! bardzoooo mi miło :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mam pytanie. Czy moge dodac zamiast platkow zytnich,platki owsiane?

    OdpowiedzUsuń
  9. Batoniki upieczone. Wyszly super. Dziekuje za przepis:-P.

    OdpowiedzUsuń
  10. Batoniki gotowe. Konsystencja i smak bez zastrzezen. Super przepis. Dziekuje:-P.

    OdpowiedzUsuń
  11. Batoniki upieklam. Smak i konsystencja bez zastrzezen. Super przepis. Polecam:-P.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.