piątek, 29 maja 2015

Omlet z kukurydzą i curry


Składniki (około 340kcal):
  • 2 jajka
  • 100g kukurydzy
  • 30g płatków żytnich
  • curry, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Jajka wbijamy do blendera i miksujemy przez około minutę
  2. dodajemy płatki i przyprawy, miksujemy
  3. dodajemy kukurydze, mieszamy łyżką
  4. smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem pod przykrywką

SMACZNEGO ! ! ! :)

7 komentarzy:

  1. w takiej wersji z curry jeszcze nie jadłam :3

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybko, pysznie i zdrowo. Idealnie na lunch box. Lubię! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda smakowicie i do tego bomba energii. I najważniejsze - łatwe do wykonania:-) W sam raz na lunch w pracy:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja od dwóch miesięcy nie jestem w stanie jeść jajek czy nabiału :(

    Zdrowotnieiradosnie

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.