
Składniki (około 340kcal):
- 2 jajka
- 100g kukurydzy
- 30g płatków żytnich
- curry, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka wbijamy do blendera i miksujemy przez około minutę
- dodajemy płatki i przyprawy, miksujemy
- dodajemy kukurydze, mieszamy łyżką
- smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem pod przykrywką
SMACZNEGO ! ! ! :)
ale piękny kolor!
OdpowiedzUsuńw takiej wersji z curry jeszcze nie jadłam :3
OdpowiedzUsuńSzybko, pysznie i zdrowo. Idealnie na lunch box. Lubię! :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie i do tego bomba energii. I najważniejsze - łatwe do wykonania:-) W sam raz na lunch w pracy:-)
OdpowiedzUsuńJa od dwóch miesięcy nie jestem w stanie jeść jajek czy nabiału :(
OdpowiedzUsuńZdrowotnieiradosnie
Prześliczny kolor.
OdpowiedzUsuń