
Składniki (placki razem/około 200kcal/):
- 2 jajka
- 15g odtłuszczonej mąki migdałowej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki
- szczypta sody
- około 10g ksylitolu
- jako dodatek mój nowy wynalazek, krem proteinowy: serek wiejski zblendowany z waniliową odżywką białkową KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional, yummy
Sposób przygotowania:
- Białka ubijamy na sztywną piankę z ksylitolem
- dodajemy pozostałe składniki, miksujemy na najniższych obrotach
- smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej oliwą, na jeden placek około łyżka ciasta
- gotowe placki konsumujemy z proteinowym kremem :)
SMACZNEGO ! ! ! :)
Jaka fajna wieża zrobiona z placków. Wydają się być takie lekkie :)
OdpowiedzUsuńjaka wieżyczka fajna :)
OdpowiedzUsuńPysznie ;)
OdpowiedzUsuńszkoda że nie mam migdałowej , wyglądają na barrdzo delikatne :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńZdrowotnieiradosnie
mąka migdałowa brzmi super! :)
OdpowiedzUsuńŚwietna wieżyczka :)
OdpowiedzUsuńWow, rewelka pomysł! :) tylko jednak ksylitol bym stewią zastąpiła, tak jak to robię z placuszkami bananowymi: http://smaker.pl/przepis-ekspresowe-placki-bananowe,111049.html
OdpowiedzUsuń