niedziela, 14 czerwca 2015

Pudding chlebowy

Składniki: (całość około 500kcal)
  • 2 jajka
  • 2 kromki chleba żytniego
  • cynamon
  • 1/4 szklanki mleka
  • około 10g ksylitolu
  • garść rodzynek (około 25g)
Sposób przygotowania:
  1. Jajka miksujemy razem z ksylitolem na najwyższych obrotach przez około minutę 
  2. dodajemy mleko i cynamon, znów miksujemy
  3. chleb kroimy w kostkę i układamy w żaroodpornym naczyniu (ja nie miałam takiego naczynia więc musiałam ratować się papierem do pieczenia)
  4. na wierzch chleba wylewamy jajeczną masę, odstawiamy na około 5 minut żeby chleb wchłonął masę
  5. na wierzch wykładamy rodzynki
  6. pieczemy w temp. 180 stopni przez około 15 minut
SMACZNEGO ! ! ! :)

6 komentarzy:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.