pod mój "nóż" trafiło masło migdałowe firmy Primavika
Najpierw podstawowe informacje :)
Składniki: migdały prażone 99%, sól morska.
Tłuszcz z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkt bez użycia glutaminianu monosodowego.
Jeżeli chodzi o smak to byłam w niebie smakowym ;)
moja mama i siostra mogą potwierdzić, 10/10 punktów ;)
Skład również jest godny pochwały bo nie mamy tu dodatków oleju, cukru, a migdały są prażone, a nie smażone jak we większości masłach.
Można wyczuć drobne kawałki migdałów, łatwo się rozsmarowuję, jak również wyjada łyżeczką (tak muszę się do tego przyznać;p)
Jak zdążyłam się zorientować, również cena jest do przejścia, 14,76 zł za słoiczek w sklepie SKLEPVITA
No to teraz czas na dwuskładnikowy przepis na pyszne lody ;)
Składniki (porcja/całość około 250kcal):
- zamrożony banan (około 130g, obieramy, kroimy w plastry i we woreczku wkładamy do zamrażarki, aż skostnieją :))
- 20g masła migdałowego firmy Primavika

Sposób przygotowania:
- Blendujemy ze sobą wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej masy
- delektujemy się pysznymi lodami ;)
SMACZNEGO ! ! ! :)
Zazdroszczę współpracy :) Od dawna chodzi za mną przetestowanie tego masełka :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam masło orzechowe :3
OdpowiedzUsuńŚwietne lody! Mam podobny przepis na blogu :)
OdpowiedzUsuńhttp://takeyourbaggage.blogspot.com/?m=1
pyszota:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam lody :)
OdpowiedzUsuń