wtorek, 14 lipca 2015

Lody bananowo-migdałowe + recenzja Primavika

Post zacznę od smacznej, żeby nie powiedzieć PYSZNEJ recenzji ;)
pod mój "nóż" trafiło masło migdałowe firmy Primavika

Najpierw podstawowe informacje :)

Składniki: migdały prażone 99%, sól morska.
Tłuszcz z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkt bez użycia glutaminianu monosodowego.

Moja opinia:

Jeżeli chodzi o smak to byłam w niebie smakowym ;)
moja mama i siostra mogą potwierdzić,  10/10 punktów ;)
Skład również jest godny pochwały bo nie mamy tu dodatków oleju, cukru, a migdały są prażone, a nie smażone jak we większości masłach.
Można wyczuć drobne kawałki migdałów, łatwo się rozsmarowuję, jak również wyjada łyżeczką (tak muszę się do tego przyznać;p)
Jak zdążyłam się zorientować, również cena jest do przejścia, 14,76 zł za słoiczek w sklepie SKLEPVITA

No to teraz czas na dwuskładnikowy przepis na pyszne lody ;)

Składniki (porcja/całość około 250kcal):
  • zamrożony banan (około 130g, obieramy, kroimy w plastry i we woreczku wkładamy do zamrażarki, aż skostnieją :))
  • 20g masła migdałowego firmy Primavika
Sposób przygotowania:
  1. Blendujemy ze sobą wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej masy
  2. delektujemy się pysznymi lodami ;)
SMACZNEGO ! ! ! :)


5 komentarzy:

  1. Zazdroszczę współpracy :) Od dawna chodzi za mną przetestowanie tego masełka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam masło orzechowe :3

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne lody! Mam podobny przepis na blogu :)

    http://takeyourbaggage.blogspot.com/?m=1

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.