środa, 16 września 2015

Najlepsze batoniki proteinowe

proszeeeee bardzo. Tak jak powiedziałam tak zrobiłam. Łapcie przepis. Jestem na prawdę z siebie dumna. trochę miałam obiekcję czy nie zostawić go dla siebie ;p
Smak wyszedł pyszny. Taki czekoladowo marcepanowy. No i wartości odżywcze myślę że większości z was przypadną do gustu :) próbujcie. Testujcie. Czekam na wasze opinie ;]

Składniki (na około 6 batoników)/sztuka około 104 kcal/4,6g węgli/2,1g tluszczu/18g BIAŁKA /
nie uwzględniłam kalorii z błonnika bo nie znalazłam jednoznacznej informacji jakie wartości odżywcze na niego przypadaj
Sposób przygotowania:
  1. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki
  2. pomału ciągle mieszając dolewamy letniej wody, aż uzyskamy konsystencje gęstego kremu
  3. odkładamy masę na około 5 minut
  4. rozsmarowujemy ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia mocno dociskając je do spodu
  5. pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut (mowię orientacyjnie bo dysponuje mini piekarniczkiem i pieczenie wygląda tu inaczej niż w normalnym piekarniku)
  6. po ostudzeniu kroimy ciasto na batoniki
SMACZNEGO ! ! ! ;)

4 komentarze:

  1. Gdzie kupić te mąkę migdałową ? No chyba że po prostu została ona zrobiona sama

    Sama odżywka białkowa jak smakuje bo jest to ciekawe połączenie smaków

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. klikając w "mąkę migdałową" zostaniesz przekierowany na stronę gdzie kupiłam tą mąkę.
      Jeśli chodzi o smak odżywki jest dość neutralny, nie za intensywne zestawienie zapachów

      Usuń
  2. Fiu, fiu tyle białka na ten batonik. A zabieram się za batony proteinowe ale jak wrócę z działki, bo tu nie mam piekarnika.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.