
to moje codzienne śniadanie zapoczątkowane w poniedziałek :)
smakiem przypomina kupny twarożek orzechowy z Lidla
Składniki (około 430 kcal, nie licząc słodzidła bo nie wiem czego użyjecie) :
- 250g chudego twarogu
- 10g orzechów włoskich
- 0,5 szklanki mleka
- czubata łyżeczka żelatyny
- niecała 0,5 szklanka wrzątku do rozpuszczenia żelatyny
- 15g płatków żytnich
- słodzidło wg. smaku
Sposób przygotowania:
- Płatki gotujemy na mleku wraz ze słodzidłem, aż spęcznieją
- żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzątku
- wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na względnie jednolitą masę
- przekładamy do pojemniczka i wstawiamy do lodówki, żeby twarożek stężał :)
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.