środa, 2 grudnia 2015

Twarożek orzechowy

ten twarożek bardzo przypadł mi do gustu :)
to moje codzienne śniadanie zapoczątkowane w poniedziałek :)
smakiem przypomina kupny twarożek orzechowy z Lidla

Składniki (około 430 kcal, nie licząc słodzidła bo nie wiem czego użyjecie) :
  • 250g chudego twarogu
  • 10g orzechów włoskich
  • 0,5 szklanki mleka
  • czubata łyżeczka żelatyny
  • niecała 0,5 szklanka wrzątku do rozpuszczenia żelatyny
  • 15g płatków żytnich
  • słodzidło wg. smaku
Sposób przygotowania:
  1. Płatki gotujemy na mleku wraz ze słodzidłem, aż spęcznieją
  2. żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzątku
  3. wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na względnie jednolitą masę
  4. przekładamy do pojemniczka i wstawiamy do lodówki, żeby twarożek stężał :)
SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.