piątek, 18 marca 2016

Bakaliowe trufle HELIO


Kolejny przepis z wykorzystaniem pysznych bakalii firmy HELIO 100% NATURY BEZ konserwantów :)

Składniki (15 sztuk):
  • 50g suszonych śliwek firmy HELIO
  • 60g suszonych moreli firmy HELIO
  • 40g rodzynek sułtańskich firmy HELIO
  • 20g żurawiny firmy HELIO
  • 50g słonecznika
  • 40g wiórek kokosa + wiórki do obtoczenia kulek
  • 10g ciemnego kakao
  • Cynamon 
Sposób przygotowania:
  1. Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15-30 minut
  2. odsądzamy owoce (na wszelki wypadek gdyby masa była później za gęsta zostawiamy z 0,5 szklanki wody po owocach)
  3. do blendera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na względnie jednolitą masę, odstawiamy na około 10 minut
  4. formujemy w dłoniach kulki, a następnie obtaczamy je we wiórkach
  5. tak przygotowane kulki możemy wstawić do lodówki i tak zakończyć proces przygotowania lub tez włożyć je na około 10 minut do piekarnika, żeby lekko podprażyć otaczający je kokos :)


SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.