
- 25g cukru kokosowego (lub innego słodzidła)
- 50g mąki kasztanowej
- 5g ciemnego kakao
- 0,5 łyżeczki sody
- 25g mąki jaglanej (ja zmieliłam płatki jaglane)
- 20g oleju kokosowego (rozpuszczamy)
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 40ml mleka koksowego
Sposób przygotowania:
- Mieszamy ze sobą suche składniki
- do suchych dodajemy mokre
- wyrabiamy ciasto na jednolitą masę
- odstawiamy ciasto do lodówki na około 5 minut
- następnie wałkujemy ciasto między dwoma foliami na grubość około 0,5cm
- wykrawamy ciasto przy użyciu kieliszka (ja zabrałam kieliszek od wódki:))
- pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez około 10 min. w temp 180 stopni
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.