wtorek, 14 sierpnia 2012

Dietetyczna pizza / Otrębowa tarta z pieczarkami i serem

Szybko, prosto i przyjemnie :)
polecam :)


Składniki:
  • 2 jajka
  • 6 łyżek otrębów
  • 0,5 łyżeczki sody (1 łyżeczka proszku do pieczenia)
  • 1 łyżeczka suszonych drożdży (ale nie koniecznie)
  • 200g serka wiejskiego light (po odsączeniu "soku" około 160g)
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka, oregano (lub gotowa przyprawa do pizzy)
  • kilka plastrów sera żółtego chudego wg TEGO przepisu
  • około 2 pieczarki
  • kilka łyżeczek koncentratu
Sposób przygotowania:
  1. Otręby, jajka, sodę, serek (odsączony), przyprawy dokładnie mieszamy
  2. odstawiamy na kilka minut, żeby otręby spęczniały
  3. wykładamy ciasto na pokrytą papierem do pieczenia okrągłą, małą blaszkę
  4. ciasto smarujemy koncentratem, posypujemy startymi pieczarkami
  5. następnie wykładamy plasterki (lub starty) sera, posypujemy oregano
  6. pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut (należy sprawdzić czy spód jest wypieczony)


SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.