niedziela, 4 listopada 2012

Szybka, prosta i nietypowa mini szarlotka

Kolejny poranek, już w Poznaniu, jak zawsze wolne dni minęły z szybkością światła, choć tak szybko mijają mi już każde dni, tygodnie, wolne czy "pracujące". Definitywnie tego nie lubię! ;)
Przedstawiam Wam przepis na dość nietypową szarlotkę, a przede wszystkim prostą w wykonaniu

Składniki (jedna porcja):
  • 4 wafle ryżowe/kukurydziane (ja użyłam wafli kukurydzianych slim firmy Kupiec, ale lepiej sprawdzą się wafle ryżowe)
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka miodu
  • cynamon
  • jajko
  • 0,5 łyżeczki stewi
Sposób przygotowania:
  1. Dwa wafle kruszymy i wykładamy na spód żaroodpornego naczynia, a następnie polewamy łyżką miodu
  2. jabłka trzemy na tarce, mieszamy z cynamonem i wykładamy na wafle
  3. na jabłka kruszymy pozostałe wafle
  4. jajko miksujemy ze stewią i szczyptą cynamonu przez około minutę, a następnie polewamy nim szarlotkę
  5. pieczemy w temp 180 stopni przez około 20 minut

SMACZNEGO ! ! ! :)

9 komentarzy:

  1. Faktycznie dosyć nietypowa ;) Ciekawa jestem smaku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kurde, fajnie wygląda :D Chyba się skuszę, bo właśnie kupiłam naczynie żaroodporne :D niach niach :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;)
      ja właśnie poszukuję fajnego małego naczynia żaroodpornego i ciężko o takie! ;(

      Usuń
  3. o super pomysł :) zaskakujesz mnie coraz bardziej:D

    OdpowiedzUsuń
  4. nietypowa, ale wygląda bardzo dobrze:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super !!! Ja lubię uprażyć jabłka, a następnie smaruję nim wafle ryżowe i czasem polewam jogurtem, albo serkiem homo, zdaża się że dodatkowo daje masło orzechowe lub troszkę nutelli. PYCHA

    OdpowiedzUsuń
  6. z waflami? o kurcze:D nieźle!!! strasznie lubię twoją pomysłowość!

    OdpowiedzUsuń
  7. ciekawy pomysł! :) warty spróbowania, to na pewno :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.