Chciałabym sobie pozwoli na leniwą niedzielę, ale niestety praca mgr sama się nie napiszę ;|
Wracając do przepisu, lubię najróżniejsze pasty rybne, robiłam już podobną, ale zawsze wzbogacam ją o coś nowego ;)
- 1 ugotowane jajko
- 100g sera chudego białego (taki w kostce)
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 ogórek kiszony pokrojony w kostkę
- sól, pieprz, ostra papryka wg. smaku
- koperek wg. smaku
- 1/4 wędzonej makreli (lub innej wędzonej ryby)
Sposób przygotowania:
- Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości, rozduszamy widelcem
- jajko również rozgniatamy widelcem i wraz z pozostałymi składnikami dodajemy do ryby
- wszystko mieszamy i przyprawiamy wg. smaku
SMACZNEGO ! ! ! :)
apetyczna pasta!:) też lubię takie kanapeczki:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię ryby wędzone, ta pasta musi być bardzo dobra:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wędzoną makrelę i pasty z niej zrobione:D
OdpowiedzUsuńrobię praktycznie taką samą - zawsze pyszna. Lubię też dać ogórka konserwowego zamiast kiszonego :)
OdpowiedzUsuń