niedziela, 16 grudnia 2012

Pasta rybna (z makreli)

Chciałabym sobie pozwoli na leniwą niedzielę, ale niestety praca mgr sama się nie napiszę ;|
Wracając do przepisu, lubię najróżniejsze pasty rybne, robiłam już podobną, ale zawsze wzbogacam ją o coś nowego ;)


Składniki (porcja na 1-2 osoby):
  • 1 ugotowane jajko
  • 100g sera chudego białego (taki w kostce)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 ogórek kiszony pokrojony w kostkę
  • sól, pieprz, ostra papryka wg. smaku
  • koperek wg. smaku
  • 1/4 wędzonej makreli (lub innej wędzonej ryby)
Sposób przygotowania:
  1. Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości, rozduszamy widelcem 
  2. jajko również rozgniatamy widelcem i wraz z pozostałymi składnikami dodajemy do ryby 
  3. wszystko mieszamy i przyprawiamy wg. smaku
SMACZNEGO ! ! ! :)

4 komentarze:

  1. apetyczna pasta!:) też lubię takie kanapeczki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię ryby wędzone, ta pasta musi być bardzo dobra:)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam wędzoną makrelę i pasty z niej zrobione:D

    OdpowiedzUsuń
  4. robię praktycznie taką samą - zawsze pyszna. Lubię też dać ogórka konserwowego zamiast kiszonego :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.