środa, 26 marca 2014

Gofry migdałowo-owsiane

Już dawno miałam ochotę na gofry, a że tak samo miałam ochotę na słodki obiad, dodałam dwa do dwóch i na dzisiejszy obiad zjadłam gofry :)

Po raz kolejny wykorzystałam odtłuszczoną mąkę migdałową, w którą zaopatrzył mnie sklep Guiltfree ;)


Składniki (2 gofry):
Sposób przygotowania:
  1. Miksujemy ze sobą wszystkie składniki
  2. odstawiamy na około 5 minut
  3. w tym czasie rozgrzewamy gofrownice i przecieramy ją olejem 
  4. wylewamy połowę ciasta (gofrownice zamknęłam dopiero kiedy góra ciasta zaczęła się wypiekać/tężeć)
  5. gofry wyciągamy, kiedy gofrownica nie będzie stawiać oporu przy otwarciu ;)
SMACZNEGO ! ! ! :)


7 komentarzy:

  1. Takie gofry pewnie świetnie smakowały! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie się wproszę na taki obiadek!

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno były świetne !
    Obserwuję i zapraszam do siebie http://recipeformylife.blogspot.com/ ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oleofarm ma olej z orzechów włoskich- jestem w szoku :) na pewni muszę go zamówić :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Olej z orzechów włoskich należy stosować wyłącznie na zimno. Pisze o tym producent. Tak jest ze wszystkimi olejami tłoczonymi na zimno niefiltrowanymi. Są nieodporne na wysokie temperatury. Do posmarowania gofrownicy lepszy byłby olej ryżowy, albo zwykły rzepakowy.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.