sobota, 26 kwietnia 2014

Marchewkowe mini ciacha z twarogowym kremem

Pyszne, pyszne, pyszne wyszły! :)
Naszła mnie wczoraj ochota na marchewkowy wypiek, a nie ma nic lepszego od marchewkowego ciacha przełożonego kremem! <3


Składniki (3 ciacha/użyłam silikonowych foremek na mini tarty):

krem: 
Sposób przygotowania:
  1. Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach
  2. do marchewki dodajemy cynamon, sodę, mąkę, syrop z agawy, serek, mieszamy
  3. białko z jednego jajka ubijamy na sztywną pianę
  4. do marchewkowej masy dodajemy całe jajko, żółtko i ubite białko, delikatnie mieszamy
  5. tak przygotowaną masę przekładamy na silikonowych foremek
  6. wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut, studzimy
  7. wszystkie składniki (na krem) wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę
  8. mini ciasta przekrawamy i smarujemy w środku i na wierzchu kremem (jak na zdjęciu)
SMACZNEGO ! ! ! :)

7 komentarzy:

  1. ooo tak. przełożone kremem najlepsze <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Super te ciacha :) Wyglądają jak marchewkowe mleczne kanapki w okrągłej wersji ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super te ciacha i jeszcze tak mało kalorii <3

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.