poniedziałek, 5 maja 2014

Ekspresowe placki z serka wiejskiego z karmelowym dipem

Bez zbędnych wstępów wrzucam przepis na błyskawiczne placuszki z serka wiejskiego, do których jako dodatek podałam mój nowy nabytek a mianowicie DIP KARMELOWY  z serii ZERO KALORII

Przepysznie słodki krem o intensywnie karmelowym smaku rozpływa się w ustach i trudno uwierzyć, że tak pyszny krem może nie mieć kalorii, nie zawierać tłuszczów i węglowodanów. Gęsty, lśniący, aksamitny krem o intensywnym zapachu karmelu
 Składniki: potrójnie filtrowana woda, błonnik roślinny, żel celulozowy, naturalny aromat karmelowy, kwas mlekowy, sukraloza (Splenda®), sól, skrobia kukurydziana, guma ksantanowa, sorbinian potasu


Sami oceńcie jego skład, ja tylko testuję i jestem (pod względem smakowym) jak najbardziej na tak!


Składniki:
Sposób przygotowania:
  1. Serek wiejski odcedzamy, żeby została tylko gęsta część (zostawiam sobie śmietankę na później np. do sosów;))
  2. do serka dodajemy jajka, len, otręby, mieszamy i ostawiamy na około 3-5 minut, żeby masa spęczniała
  3. placuszki smażymy (około łyżka ciasta na jeden placek) na teflonowej patelni (lekko przetartej olejem rzepakowym/przed każdym plackiem) na małym ogniu
  4. gotowe placki konsumujemy z karmelowym dipem <3

SMACZNEGO ! ! ! :)

7 komentarzy:

  1. Placki na wiejskim musiały być bardzo delikatne, takie jak lubie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy można dodać do nich miodu, jeśli polewa się samym jogurtem, czy byłyby za słodkie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mi odpowiadał ich słonawy posmak nadany przez serek wiejski, na twoim miejscu polałabym dopiero gotowe placuszki miodem ;)

      Usuń
  3. To sama chemia :/ Aczkolwiek spróbowałabym, gdzie go zakupić i w jakiej jest cenie? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak klikniesz na Dip to przeniesie cię na stronę sklepu

      Usuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.