Na ten przepis wpadłam w zeszłym tygodniu (tutaj) i od razu wiedziałam, że muszę go zrobić! to też w piątek rano zabrałam się za realizację ;) z czystym sercem polecam, spód wyszedł twardy chrupki, jak batonik musli ;)
- 250 g domowej granoli (z tego przepisu)
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki (podgrzanego do płynnej postaci)
- opakowanie borówek amerykańskich (ok. 300 g)
- 2 łyżki granoli
- łyżka oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki (podgrzanego do płynnej postaci)
- 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej
- łyżka cukru trzcinowego
- łyżeczka mleka
Sposób przygotowania:
- Składniki na kruszonkę miksujemy
- granolę miksujemy jak najdrobniej
- dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami), miksujemy
- formę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej równomiernie rozsmarowujemy ciasto
- na wierzch wykładamy borówki i kruszymy kruszonkę ;)
- pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15-20 minut
SMACZNEGO ! ! ! :)
Rewelacyjna jest ta tarta.
OdpowiedzUsuńOwsianej tarty jeszcze nie próbowałam:) Wygląda świetnie.
OdpowiedzUsuńjakie niesamowite!! ja właśnie mam w piekarniku ciasto jaglane też z borówkami! :)
OdpowiedzUsuńjak pięknie wygląda :D nie mogę się powstrzymać, czuję, że dzisiaj będę piekła!
OdpowiedzUsuń