niedziela, 17 sierpnia 2014

Owsiana tarta z borówkami

Na ten przepis wpadłam w zeszłym tygodniu (tutaj) i od razu wiedziałam, że muszę go zrobić! to też w piątek rano zabrałam się za realizację ;) z czystym sercem polecam, spód wyszedł twardy chrupki, jak batonik musli ;)

Składniki (na tortownicę o średnicy 26cm)
  • 250 g domowej granoli (z tego przepisu)
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki (podgrzanego do płynnej postaci)
  • opakowanie borówek amerykańskich (ok. 300 g)
kruszonka:
  • 2 łyżki granoli
  • łyżka oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki (podgrzanego do płynnej postaci)
  • 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej
  • łyżka cukru trzcinowego
  • łyżeczka mleka
Sposób przygotowania:
  1. Składniki na kruszonkę miksujemy
  2. granolę miksujemy jak najdrobniej
  3. dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami), miksujemy
  4. formę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej równomiernie rozsmarowujemy ciasto
  5. na wierzch wykładamy borówki i kruszymy kruszonkę ;)
  6. pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15-20 minut

SMACZNEGO ! ! ! :)

4 komentarze:

  1. Owsianej tarty jeszcze nie próbowałam:) Wygląda świetnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. jakie niesamowite!! ja właśnie mam w piekarniku ciasto jaglane też z borówkami! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak pięknie wygląda :D nie mogę się powstrzymać, czuję, że dzisiaj będę piekła!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.