niedziela, 21 września 2014

Nowa wersja placków z serka wiejskiego

Dzień dobry! :-)
Niedziela jest dla mnie dniem, w którym większość czasu poświęcam na wielogodzinne refleksje sprowadzające się prostego do stwierdzenia: "JUTRO PONIEDZIAŁEK + NIE ZNOSZĘ SWOJEJ PRACY" ;p
macie podobnie? może to lekko pokrzywione, ale nie potrafię tego zwalczyć.
Przechodząc do rzeczy podaję przepis na moje wczorajsze śniadanie, placki z serka wiejskiego, odrobinę zmodyfikowane.

Składniki:
  • duże jajko
  • 3 łyżki otrębów żytnich z zarodkami Skworcu
  • łyżka mielonego lnu
  • 200g serka wiejskiego lekkiego (użyłam Kauflandzkiego :-) )
  • jakieś słodzidło
Sposób przygotowania:
  1. Miksujemy ze sobą wszystkie składniki
  2. odstawiamy ciasto na około 5 minut
  3. smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem oliwą
SMACZNEGO ! ! ! :)


8 komentarzy:

  1. Twoje przepisy na placki są obłędne :) już nie raz je przetestowałam :) kiedyś nie pomyślałabym, że można zrobić tyle kombinacji ze zdrowymi plackami :)
    a co do niedzieli, to ja też jej nie lubię, ze względu na następujący po niej poniedziałek. Rady chyba na to nie ma konkretnej :P Wiem że pracy łatwo nie jest zmienić ( ja z kolei nie mogę znaleźć). Ja jak mam napady dołujących myśli włączam muzykę idę do kuchni i gotuje (co prawda nie tak zgrabnie jak Ty, ale jadalnie ;P), albo idę na spacer z kimś, bo sama to też za dużo myślę, albo czytam książki, albo robię wygibasy na macie (mam nadzieję, że chociaż trochę przypomina to ćwiczenia :))albo skaczę na skakance.
    Przepraszam za tak długi komentarz, który nie do końca dotyczy placków. Ale ich nie trzeba komentować, bo są obłędne :)
    Także trzymaj się, udanej i smacznej niedzieli :D
    Margo

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo się cieszę z tak długiego i miłego komentarza ;)

      Usuń
  2. A ja właśnie przyjechałam do Poznania i czuję, że to super miasto. :)! Ale w końcu mam dopiero 18 lat..
    A gdzie pracujesz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też mi się podobało jak zaczynałam studia;p pracuję w prywatnym biurze rach.

      Usuń
  3. Ty jesteś mistrzynią wszelkich placuszków :) Zapraszam do mnie na bloga- nominowałam Cię do zabawy, w której mam nadzieję weźmiesz udział :)

    OdpowiedzUsuń
  4. hm. Serek wiejski zazwyczaj zdecydowanie wybieram zwykly (nigdy light) :) skorzystam z placuszkow ;P

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy trzeba odcedzić serek, czy można zmiksować ze śmietanką? :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.