sobota, 13 września 2014

Otrębowe placuszki z malinami

Na sobotnie śniadanie chciałam wyczarować jakieś kluski, knedle czy zapiekankę, ale nie miałam do tego głowy, od rana zostałam zdenerwowana przez nawiedzoną właścicielkę mieszkania, w którym  wynajmuję pokój.. ludzieeeee ;/ więc poszłam na łatwiznę i wróciłam do starych ale jarych placuszków otrębowych, które lekko zmodernizowałam ;)

Składniki (na około 12 placuszków):
  • 2 jajka
  • 4 łyżki otrębów żytnich z zarodkami Skworcu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • garść malin
  • szczypta sody
  • łyżka ksylitolu
Sposób przygotowania:
  1. Białka ubijamy z ksylitolem na sztywną pianę
  2. żółtka, otręby, jogurt miksujemy
  3. dodajemy białka i maliny, miksujemy
  4. smażymy placki (około łyżka ciasta na jeden placek) na małym ogniu pod przykryciem, na teflonowej patelni przetartej olejem
SMACZNEGO ! ! ! :)

1 komentarz:

  1. no i kolejna odsłona świetnych, dietetycznych placuszków ;)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.