środa, 24 września 2014

Zdrowe ciasto z jabłkami i cynamonem

Nastała jesień, w kalendarzu i w pogodzie, dziś rano myślałam, że mi dłonie zamarzną, jutro stawiam na rękawiczki! ;)
Co idzie za jesienią? Cynamon, goździki, imbir i jabłka, stąd mój nowy przepis ;) smaaacznie wyszło ;)

Składniki (na keksówkę 24x12cm):
  • 2 jajka
  • garść daktyli
  • garść orzechów nerkowca
  • 3 jabłka (moje były dość małe)
  • szklanka musli owocowego Naturalna Spiżarnia 
  • 0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka sody
  • 1/4 łyżeczki imbiru
Sposób przygotowania:
  1. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki
  2. jabłka obieramy i kroimy w dość drobną kostkę, dodajemy do pozostałych składników, mieszamy
  3. jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę, następnie dodajemy do reszty
  4. dokładnie mieszamy wszystkie składniki
  5. przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia
  6. pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30-40 minut
SMACZNEGO ! ! ! ;)

3 komentarze:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.