poniedziałek, 6 października 2014

Makaron niskowęglowodanowy z serem, bananem, figą i cynamonem

Już dawno chodził za mną makaron na słodko, więc w końcu przeszłam do rzeczy, smacznej rzeczy ;) banan z serem genialne połączenie, plus dla urozmaicenia smaku  świeża figa, mniam! ;)

Składniki (porcja):
  • białko jajka
  • 200g chudego twarogu w kostce
  • jeden mega dojrzały banan (najlepiej już z brązową skórką)
  • świeża figa
  • około 50g makaronu niskowęglowodanowego
  • około 0,5 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
  1. Ser blendujemy z bananem na jednolitą masę
  2. dodajemy cynamon
  3. białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do serowej masy delikatnie mieszając
  4. figę myjemy i kroimy w kostkę, wrzucamy do masy, mieszamy
  5. makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  6. ugotowany makaron mieszamy z masą bananowo-serową
  7. przekładamy makaron do żaroodpornego naczynia
  8. pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut           SMACZNEGO ! ! ! :)

4 komentarze:

  1. Dario a ty te potrawy sama wymyślasz czy korzystasz z przepisu, a może je modyfikujesz? Podziel się swoim talentem!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Około 99% przepisów wymyślam sama ;) w przypadku gdy korzystam z przepisów innych lub je modyfikuje wtedy podaje info skąd czerpałam inspirację ;)

      Usuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.