Przepis już pojawił się na fanpage, ale żeby formalności stało się zadość dodaję go też na bloga, w końcu tu wszystko się zaczęło;)
muszę przyznać że sama często szukam u siebie przepisów które dawno dawno temu robiłam a konkretnych proporcji nie pamiętam, jak to dobrze, że mam ten blog! ;)
Składniki (1-2 porcje):
- banan
- 200g chudego twarogu w kostce
- duże jajko
- łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
- 3 łyżki mleka
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- garstka rodzynek
- klika sztuk orzechów włoskich
- Wszystkie składniki (poza rodzynkami i orzechami) blendujemy na jednolitą masę
- przekładamy na teflonową patelnię/rondelek i smażymy/gotujemy na małym ogniu mieszając przez około 10-15 minut
- tak powstałą masę serową przekładamy do słoiczka wsypując pomiędzy rodzynki, a na wierzch orzechy
- odstawiamy do wystygnięcia a następnie do lodówki
SMACZNEGO ! ! ! :)
widzę, że zabrany na wynos! świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam gotowane serniczki <3
OdpowiedzUsuńo chętnie bym spróbowała:)
OdpowiedzUsuńOOOOj uwielbiam serniki więc na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :) nic tak dobrze nie smakuje jak wyjadanie serniczka ze słoiczka :D
OdpowiedzUsuńWygląda ładnie i apetycznie :) A jaka jest kaloryczność tego serniczka?
OdpowiedzUsuńcałość ma około 700kcal
UsuńCzy budyń można czymś zastąpić? Nigdzie nie mogę znaleźć bez cukru :(
OdpowiedzUsuńnada się też skrobia ziemniaczana albo kukurydziana :)
UsuńCzy kaloryczność jest dla całej ilości składników? w sensie całej porcji?
OdpowiedzUsuńKaloryczność tyczy sie wszystkich składników ;)
UsuńMleko jest niezbędne, czy można zastąpić wodą?
OdpowiedzUsuńmożna zaryzykować z wodą, ale nie mam pewności czy wyjdzie smacznie
Usuń