
Bez dalszych wstępów zaczynam:
/fota średnia bo i światło średnie, niestety teraz tak już u mnie będzie rano ciemno jak wracam ciemno;/ a sprzętu odpowiedniego nie mam;//
Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/:
- 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej
- 450g mrożonych brokuł
- 100g makaronu niskowęlowodanowego
- 180g tuńczyka w sosie własnym
- 200g koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami
Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- brokułu i fasolke gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą
- warzywa odcedzamy, brokuły kroimy na mniejsze kawałki
- makaron, warzywa wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy koncentrat, mieszamy
- wsypujemy pesto, smażymy/gotujemy mieszając na małym ogniu
- na koniec dodajemy odcedzonego tuńczyka, jeszcze chwilę smażymy mieszając
- przyprawiamy wg. smaku
SMACZNEGO ! ! ! :)
Pyszna propozycja!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twój pomysł:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam makarony:D są pyszne a twoja propozycja do wykorzstania:D
OdpowiedzUsuń