środa, 26 listopada 2014

Makaron z warzywami i tuńczykiem

Przepis szybki i prosty, a do tego starczy na 2-3 posiłki ;)
Bez dalszych wstępów zaczynam:
/fota średnia bo i światło średnie, niestety teraz tak już u mnie będzie rano ciemno jak wracam ciemno;/ a sprzętu odpowiedniego nie mam;//

Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/:
  • 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej
  • 450g mrożonych brokuł
  • 100g makaronu niskowęlowodanowego
  • 180g tuńczyka w sosie własnym
  • 200g koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami
Sposób przygotowania:
  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. brokułu i fasolke gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą
  3. warzywa odcedzamy, brokuły kroimy na mniejsze kawałki
  4. makaron, warzywa wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy koncentrat, mieszamy
  5. wsypujemy pesto, smażymy/gotujemy mieszając na małym ogniu
  6. na koniec dodajemy odcedzonego tuńczyka, jeszcze chwilę smażymy mieszając
  7. przyprawiamy wg. smaku
SMACZNEGO ! ! ! :)

4 komentarze:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.