
Stworzyłam swoją własną wersję :)
Składniki (na około 10 batoników)/jeden ma około 120 kcal/:
- 50g dojrzałego banana
- 150 słodkiego jabłka
- łyżeczka cynamonu
- 100g płatków żytnich
- 70g kaszy jaglanej firmy Kupiec
- 30g słonecznika
- 25g pestek dyni BIO FRESANO
- 30g mąki migdałowej odtłuszczonej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki
- 15g czarnego sezamu BIO FRESANO
Sposób przygotowania:
- Jabłko obieramy i pokrojone wrzucamy wraz z bananem do blendera, miksujemy, aż powstanie papka (trochę to potrwa)
- do miski wrzucamy wszystkie suche składniki, dodajemy mus banano-jabłkowy, mieszamy dokładnie
- przekładamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej keksówki) i równomiernie rozsmarowujemy, ugniatając
- wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na ok. 25-30 minut
- pieczoną masę odstawiamy do ostygnięcia na ok. 20-30 minut.
- jeszcze ciepłą masę kroimy na batoniki (najlepiej świeżo naostrzonym nożem)
SMACZNEGO ! ! ! :)
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńkolejny fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować. I przekonać się, że mus owocowy połączy suche składniki : >
OdpowiedzUsuńMusze to wypróbować! Smacznie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńte batony mają tylko jedną wadę- u mnie zbyt szybko by się skończył!!!! :)
OdpowiedzUsuńwyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWygląda swietnie! Muszę koniecznie wypróbować
OdpowiedzUsuńMniam, mniam
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę wypróbować! Świetna inspiracja ;))!
OdpowiedzUsuńhttps://poradnikzywieniowy.wordpress.com/
Kasza jaglana ma byc ugotowana?
OdpowiedzUsuńsurowa ;)
UsuńDziekuje za szybka odpowiedz. Cudowny blog,wspaniale przepisy:-). Dla mnie jeden z najlepszych:-P. Pozdrawiam:-P.
UsuńDziekuje za szybka odpowiedz. Cudowny blog,wspaniale przepisy:-). Dla mnie jeden z najlepszych blogow:-P. Dziekuje i pozdrawiam;-).
Usuńdziękuję! bardzoooo mi miło :)
OdpowiedzUsuńMam pytanie. Czy moge dodac zamiast platkow zytnich,platki owsiane?
OdpowiedzUsuńjasne :)
UsuńBatoniki upieczone. Wyszly super. Dziekuje za przepis:-P.
OdpowiedzUsuńBatoniki gotowe. Konsystencja i smak bez zastrzezen. Super przepis. Dziekuje:-P.
OdpowiedzUsuńBatoniki upieklam. Smak i konsystencja bez zastrzezen. Super przepis. Polecam:-P.
OdpowiedzUsuń