niedziela, 10 maja 2015

Banan zapiekany z kaszą jaglaną i odrobiną gorzkiej czekolady

Składniki (całość około 310 kcal):
Sposób przygotowania:
  1. Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy
  2. Mieszamy kaszę z białkiem
  3. Połowę kaszy wykładamy na spod żaroodpornego naczynia lekko przetartego olejem kokosów
  4. Na kaszę wykładany pokrojonego w kostkę banana oraz potartą czekoladę
  5. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kaszy tak aby przykryła banana
  6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni na 20 minut

SMACZNEGO ! ! ! ;)

9 komentarzy:

  1. o mój boże, wygląda genialnie, muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Swietny przepis. Uwielbiam kasze jaglana. Jaki masz rozmiar naczynia w ktorym pieklas ten rarytas;-)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie jestem pewna ale coś koło 10x15 cm :)

      Usuń
  3. Ostatnio mam fazę na jaglaną, ale do słodkiej wersji dopiero powolutku się przekonuję :D Muszę spróbować w takiej pieczonej jaglance :>

    OdpowiedzUsuń
  4. skoro czekolada bez cukru - to dlaczego tylko 1 kostka?

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam jaglankę z bananem i gorzką czekoladą. Do tego zestawu dodaję też orzechy włoskie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prosto, zdrowo i smacznie. Tak jak lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.