- 100g banana
- 50g suchej kaszy jaglanej Firmy Kupiec
- kostka ciemnej czekolady bez dodatku cukru
- białko z jajka
- Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy
- Mieszamy kaszę z białkiem
- Połowę kaszy wykładamy na spod żaroodpornego naczynia lekko przetartego olejem kokosów
- Na kaszę wykładany pokrojonego w kostkę banana oraz potartą czekoladę
- Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kaszy tak aby przykryła banana
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni na 20 minut
SMACZNEGO ! ! ! ;)
o mój boże, wygląda genialnie, muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńmmm pychotka i jaka prosta!
OdpowiedzUsuńSwietny przepis. Uwielbiam kasze jaglana. Jaki masz rozmiar naczynia w ktorym pieklas ten rarytas;-)?
OdpowiedzUsuńnie jestem pewna ale coś koło 10x15 cm :)
UsuńOstatnio mam fazę na jaglaną, ale do słodkiej wersji dopiero powolutku się przekonuję :D Muszę spróbować w takiej pieczonej jaglance :>
OdpowiedzUsuńskoro czekolada bez cukru - to dlaczego tylko 1 kostka?
OdpowiedzUsuńbo też trochę tłuszczu ma :)
UsuńUwielbiam jaglankę z bananem i gorzką czekoladą. Do tego zestawu dodaję też orzechy włoskie :)
OdpowiedzUsuńProsto, zdrowo i smacznie. Tak jak lubię :)
OdpowiedzUsuń