poniedziałek, 22 lutego 2016

Naleśniki razowo-owsiane

Te naleśniki towarzyszą mi od tygodnia kiedy to pierwszy raz skonstruowałam ten przepis. Jadłam je na słodko z bananem i masłem orzechowym (OMG) oraz na słono z rukola, twarożkiem i papryką.
wszystko zależy od naszej wyobraźni :)

Składniki (na około 9 sztuk / sztuka około 105kcal/)
  • 3 jajka
  • szklanka mleka 0,5%
  • 1,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • 75g zmielonych na mąkę płatków owsianych Firmy Kupiec
  • 100g mąki pszennej razowej 
  • 10g siemię lniane Firmy Kupiec
  • szczypta soli
Sposób przygotowania:
  1. Miksujemy ze sobą wszystkie składniki
  2. po zmiksowaniu odstawiamy na trochę  masę żeby spęczniała (około 20 minut)
  3. jeśli po tym czasie masa będzie wg. was za gęsta to możecie dolać jeszcze trochę wody
  4. smażymy naleśniki na rozgrzanej teflonowej patelni przetartej olejem kokosowym (lub jakimś innym)
SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.