czwartek, 30 sierpnia 2012

Zapiekana fasolka

Kolejne plony z ogródka mojej babci ;)

Składniki:
  • około 500g fasolki szparagowej
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego
  • ser żółty chudy do posypania góry 
  • 0,5-1 łyżeczka tymianku
  • 0,5-1 łyżeczka oregano
  • sól, pieprz oraz ostra papryka wg. smaku
Sposób przygotowania:
  1. Fasole "obieramy", myjemy i gotujemy w osolonej wodzie
  2. ugotowaną fasole kroimy na mniejsze kawałki
  3. wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnie
  4. dodajemy koncentrat i przyprawy
  5. smażymy mieszając przez około 10-15 minut
  6. przekładamy fasolę do małego żaroodpornego naczynia
  7. na górę trzemy żółty ser
  8. wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, 180 stopni
SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.