środa, 1 sierpnia 2012

Żytnie krokiety (naleśniki) ze szpinakiem i serem

Już dawno miałam ochotę na krokiety, jednak tradycyjna wersja jest stanowczo za ciężka, ciasto z mąki pszennej, ser żółty w farszu, no i smażona na tłuszczu panierka, przedstawiam wam poniżej dietetyczną wersję tych pyszności ;)


Składniki:
Sposób przygotowania:
  1. Szpinak smażymy z serem na teflonowej patelni, aż połączą się ze sobą w jedną masę (farsz)
  2. przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
  3. farsz rozsmarowujemy na środku naleśnika, pozostawiając brzegi wolne
  4. zginamy boki naleśnika
  5. zwijamy naleśnik w krokieta


SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.