Moje śniadanie ;) jak je przygotowywałam zdałam sobie sprawę, że już niedługo nie będę robić takich rarytasów na śniadanie, bo po prostu nie będę mieć rano czasu, a na pewno specjalnie wcześniej wstawać nie będę;p i znów powrócę do serków wiejskich i pieczywa chrupkiego żytniego
Składniki (na 3 gofry serduszka):
- 2 jajka
- 1 łyżka budyniu czekoladowego bez cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka stewi
- 0,5 łyżeczki kakao
- 2 łyżki serka homogenizowanego
- 3 łyżki otrębów
dodatki:
- 4 łyżki serka białego (Emilka) + aromat śmietankowy + stewia
- powidła śliwkowe
Sposób przygotowania:
- Otręby mieszamy z żółtkami, budyniem, proszkiem do p., stewią, kakaem, serkiem i odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały
- w tym czasie ubijamy białka, ale nie na całkiem sztywno ;)
- dodajemy białka do spęczniałej masy otrębowej
- wylewamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy (ja żeby mieć pewność, że ciasto odejdzie posmarowałam ją lekko oliwą z oliwek)
- pieczemy około 5 minut
- podajemy jak kto lubi, ja zjadłam z serkiem i powidłami ;)
SMACZNEGO! ! ! :)
Mamy taką samą gofrownicę. :) A otrębów z dodatkiem budyniu czekoladowego muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńŻe też nie mam gofrownicy... a Twoje śniadanie tak kusi ;)
OdpowiedzUsuńteż jeszcze niedawno nie miałam ;)
Usuńto nowy nabytek ;)
wyczaiłam ją w Kauflandz-ie ;)
Chyba muszę odkopać moją gofrownicę ;)!
OdpowiedzUsuńboskie te przepisy!!!
OdpowiedzUsuńdziś na śniadanie zrobiłam sobie te gofry :)) wyszły smaczne, dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuń