"Powiem" krótko znów obudził się we mnie Pomysłowy Dobromir :D
Składniki:
- 1 jajko
- cynamon
- 0,5-1 łyżeczka stewii
- 4 wafle ryżowe wieloziarniste
- 1/4 szklanki mleka
- 1 jabłko
- 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
- Jabłko obieramy, wykrawamy środek i kroimy w dość grube plastry
- przekładamy jabłko na teflonową patelnię i dusimy na małym ogniu z 1/4 szklanki wody, łyżką miodu i odrobiną cynamonu, aż jabłka zmiękną a z miodu i wody zrobi się gęsty syrop
- w tym czasie miksujemy jajko, mleko, stewię i 0,5 łyżeczki cynamonu
- wafle moczymy w masie jajecznej, aż w nie wsiąknie, a wafle lekko zmiękną
- smażymy na teflonowej patelni
- tak przygotowane wafle przekładamy jabłkami
SMACZNEGO ! ! ! :)
Tak wafli ryżowych to ja nigdy nie jadłam! Podziwiam za inwencję twórczą :)
OdpowiedzUsuńwow! ja mam mieć dużo wafli, t na miękko też zrobię! A co!
OdpowiedzUsuńKtóregoś dnia próbowałam tej wersji ale nie za bardzo mi przypadła do gustu :) jednak co jak co ale do tostów francuskich chleb się lepiej nadaje :D
OdpowiedzUsuńPyszne :) Zrobiłam sobie kiedyś taką wieżyczkę- to były wafle ryżowe w czekoladzie ;) Fajna sprawa, bo to taki deser "light" a jednocześnie coś sytego tak naprawdę. Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńAle Ty masz pomysły! Niesamowite :-) Wygląda naprawdę przepysznie.
OdpowiedzUsuńTakie tosty z wafli ryżowych :D Super pomysł
OdpowiedzUsuńto jest genialne! pomysł pierwsza klasa! :D
OdpowiedzUsuń