niedziela, 3 lutego 2013

Muffinki fasolowe o smaku curry z pieczarkami

Z uwagi, że skończyła mi się stewia do słodzenia ;( wczoraj dla odmiany zrobiłam muffinki wytrawne  z mocnym akcentem curry, a że w lodówce zalegało opakowanie pieczarek też zostały wykorzystane ;)
Dziś plan dnia podobny do wczorajszego, za to jutro planuję świętować zakończenie sesji!
z tej okazji upiekę coś mocno czekoladowego (niedietetycznego:))


Składniki (na 9 muffinek):

  • 3 jajka
  • 3 łyżki otrębów pszennych formy Kupiec
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • jedna puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki curry
  • 0,5-1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki proszku do p.
  • 9 średniej wielkości pieczarek
Sposób przygotowania:
  1. Fasolę przepłukujemy kilka razy
  2. wrzucamy odsączoną fasole do blendera, dodajemy pozostałe składniki (oprócz pieczarek)
  3. wszystko blendujemy, aż masa uzyska jednolitą konsystencję
  4. wylewamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki do 1/4 ich wysokości
  5. pieczarki myjemy (ja też je obrałam) i odrywamy nóżki (jak to brzmi;p)
  6. wkładamy do każdej muffinki po pieczarce i zalewamy resztą ciasta
  7. pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut 

SMACZNEGO ! ! ! :)

3 komentarze:

  1. te muffinki bardzo mi się podobają! lubię ich wytrawne wersje :)
    ach, koniec sesji, gratuluję :) i zazdroszczę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie ci wyszły. ;) Pychota!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.