czwartek, 1 maja 2014

Drożdżowy omlet

Na kolejny długi weekend czekałam z utęsknieniem mimo, że niedawno były święta i się za dużo nie napracowałam. taak nie znoszę swojej pracy i tak wiem powinnam coś zmienić. Postaram się, bo szkoda mi życia. Najchętniej bym się przebranżowiła dlatego miło by mi było gdyby ktoś polecił mi jakiś fajny kurs/szkolenie lub studia podyplomowe z dietetyki najlepiej w Poznaniu ;)



Składniki (jeden duży omlet):
Sposób przygotowania:
  1. Płatki owsiane, ksylitol, drożdże oraz letnie mleko mieszamy
  2. powstałą mieszankę odstawiamy na kilka minut, żeby drożdże zaczęły "działać" ;)
  3. białka ubijamy na sztywną pianę
  4. delikatnie mieszając dodajemy do białek drożdżową masę oraz żółtka
  5. ciasto wylewamy na rozgrzaną teflonową patelnię delikatnie przetartą olejem
  6. smażymy omlet dość długo na małym ogniu (na chwilę możemy przykryć patelnię pokrywką, wtedy góra się zetnie i będzie łatwiej nam obrócić omlet;))
SMACZNEGO ! ! ! :)


1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.