wtorek, 22 lipca 2014

Nowa odsłona placków z cukinią czyli moja fit wersja

Olaboga ale jestem zmęczona!
upał!
praca, praca, praca!
gdyby tak można było prosić o piątek popołudniu? 
placki na szybko i prosto, już wczoraj miałam na nie wizję, ale dopiero dziś doszło do realizacji. Inne niż dotąd ;)


Składki (około 11 placków):
Sposób przygotowania:
  1. Cukinię obieramy, a następnie trzemy na tarce o dużych oczka (jeśli jest bardzo soczysta odlewamy nadmiar soku)
  2. jajka miksujemy, następnie dodajemy cukinię i wszystkie pozostałe składniki (ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę), mieszamy
  3. smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni przetartej olejem przed każdym plackiem, na małym ogniu, pod przykryciem (wtedy ciasto się wypiecze, cukinia zmięknie i łatwiej będzie nam przewrócić placki na drugą stronę) / około 1 łyżka ciasta na jeden placek
  4. gotowe placki polecam skonsumować z gęstym jogurtem naturalnym ;)

SMACZNEGO ! ! ! :)

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię placki z cukinią, pyszne są.
    Ciekawa wersja ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja od jogurtu naturalnego z biedronki wolę ten z lidla :) nie podchodzi tak wodą jak biedronkowy :) a jest równie gęsty.
    Co do placków to moje ulubione ostatnio to cukiniowe z marchewką ale chętnie wypróbuję te :) tak się zastanawiam czy zamiast suszonej można by użyć świeżej cebuli

    OdpowiedzUsuń
  3. nie mam pewności co do cebuli, bo surowa, a świeża ma całkiem inne właściwości, ale można spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.