Przepis powstał spontanicznie. Wróciłam styrana do domu, w misce ostał się wczorajszy ryż niskowęglowodanowy, w zamrażarce resztka brokuł,a w szafce zapas tuńczyka ;)
przygotowanie zajęło mi maks 15 minut, a smak mniam ;)
- porcja ryżu niskowęglowodanowego
- około 8 różyczek brokuł mrożonych
- puszka tuńczyka we własnym sosie
- 2-3 łyżki mega gęstego jogurtu naturalnego
- 1-2 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz wg. smaku
- łyżka mieszanki ziaren Piekło-Niebo
Sposób przygotowania:
- Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- brokuły gotujemy, aż się rozmrożą, ale pozostaną chrupkie
- ugotowane brokuły kroimy na mniejsze kawałki
- tuńczyka odcedzamy
- do miski wrzucamy brokuły, tuńczyka, ryż, mieszankę jogurtu z musztardą
- przyprawiamy wg. smaku
- wierzch posypujemy mieszanką ziaren
SMACZNEGO ! ! ! :)
Zdrowo i pysznie :)
OdpowiedzUsuńmmm idealna, aby zapakować w pojemniczek i zabrać do pracy na lekki, zdrowy lunch :)
OdpowiedzUsuńSzybka i smaczna propozycja :>
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie;-)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na szybki obiad!
OdpowiedzUsuń