czwartek, 18 września 2014

Ekspresowa, pyszna i zdrowa sałatka

Przepis powstał spontanicznie. Wróciłam styrana do domu, w misce ostał się wczorajszy ryż niskowęglowodanowy, w zamrażarce resztka brokuł,a w szafce zapas tuńczyka ;)
przygotowanie zajęło mi maks 15 minut, a smak mniam ;)

Składniki (porcja):

  • porcja ryżu niskowęglowodanowego
  • około 8 różyczek brokuł mrożonych
  • puszka tuńczyka we własnym sosie
  • 2-3 łyżki mega gęstego jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz wg. smaku
  • łyżka mieszanki ziaren Piekło-Niebo
Sposób przygotowania:
  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. brokuły gotujemy, aż się rozmrożą, ale pozostaną chrupkie
  3. ugotowane brokuły kroimy na mniejsze kawałki
  4. tuńczyka odcedzamy
  5. do miski wrzucamy brokuły, tuńczyka, ryż, mieszankę jogurtu z musztardą
  6. przyprawiamy wg. smaku
  7. wierzch posypujemy mieszanką ziaren 
SMACZNEGO ! ! ! :)

5 komentarzy:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.