Uuuuuuuu nie ma to jak poniedziałek, a do tego obleśnie deszczowy!
a perspektywa kolejnego zajętego przez uczelnie weekendu wcale nie pomaga!!
dodajcie otuchy!
Ciacha, ciacha, powstały wczoraj kiedy byłam w kuchennym amoku po powrocie z zajęć i IKEI
szybko, łatwo i przyjemnie ;)
Z uwagi, że w Poznaniu nie mam szału jeśli chodzi o sprzęt kuchenny teraz stawiam na ciastka ala batoniki musli choć idealnie wyszłyby z nich inne kształty ;)
Składniki (na około 18 ciastek):
- 0,5 szklanki daktyli FRESANO
- 0,5 szklanki migdałów FRESANO
- szklanka płatków owsianych
- garść rodzynek
- łyżka czekoladowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein
- 4 kostki ciemnej czekolady ORGANICZNEJ
Sposób przygotowania:
- Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na około 15 minut
- płatki wrzucamy razem z migdałami do blendera i mielimy, ale nie na całkowitą mąkę, tylko tak, żeby migdały się rozdrobniły
- dodajemy daktyle, około 0,5 szklanki wody z daktyli (najlepiej żeby była jeszcze ciepła/możemy ją ponownie zagotować), oraz posiekaną czekoladę, blendujemy
- dodajemy rodzynki, odżywkę, mieszamy
- odstawiamy ciasto na około 5-10 minut
- rozsmarowujemy ciasto równomiernie, mocno dociskając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut
- po ostudzeniu kroimy w kostkę
SMACZNEGO ! ! ! :)
kolejne pyszne i zdrowe ciasteczka!
OdpowiedzUsuńooo jakie pyszności uwielbiam takie batony:)
OdpowiedzUsuńmniam super ciacha
OdpowiedzUsuń