Składniki:
- jajko
- 50g kaszy jaglanej firmy Kupiec
- 50g banana
- około 3/4 szklanki mleka (roślinne lub krowie)
- jako dodatek truskawki
Sposób przygotowania:
- Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- do blendera wrzucamy ostudzoną kaszę, banana, jajko i mleko, miksujemy na jednolitą masę
- przekładamy do teflonowego rondelka lub na teflonową patelnię
- gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając aż zgęstnieje (może to potrwać nawet do 15 minut)
- jeśli masa zrobi się za gęsta dodajemy więcej mleka
- podajemy z pysznymi truskawkami :)
SMACZNEGO ! ! ! :)
też zawsze ''dosładzam'' bananem :3
OdpowiedzUsuńW ten sposób nie próbowałam. Chętnie nadrobię :)
OdpowiedzUsuńto jeden z moich ulubionych deserów! :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny przepis!!!
OdpowiedzUsuńnie przepadam za kaszkami na mleku
OdpowiedzUsuńObłędne!! znam Twoją stronę już jakiś czas, ale dopiero od niedawna zagłębiam się w te przepisy... około połowa moich posiłków w ciągu dnia, to dania stworzone na podstawie Twoich przepisów :p
OdpowiedzUsuńJezu, Mam niesamowitą ochotę na ten budyń.
OdpowiedzUsuń