sobota, 23 maja 2015

Budyń jaglany słodzony bananem

Z lekkim poślizgiem ale podaję przepis na moje dzisiejsze śniadanie :)
kaloryczność obliczę na dniach i podam do ogólnej wiadomości :)

Składniki:
  • jajko
  • 50g kaszy jaglanej firmy Kupiec
  • 50g banana
  • około 3/4 szklanki mleka (roślinne lub krowie)
  • jako dodatek truskawki
Sposób przygotowania:
  1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. do blendera wrzucamy ostudzoną kaszę, banana, jajko i mleko, miksujemy na jednolitą masę
  3. przekładamy do teflonowego rondelka lub na teflonową patelnię
  4. gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając aż zgęstnieje (może to potrwać nawet do 15 minut)
  5. jeśli masa zrobi się za gęsta dodajemy więcej mleka
  6. podajemy z pysznymi truskawkami :)
SMACZNEGO ! ! ! :)

7 komentarzy:

  1. też zawsze ''dosładzam'' bananem :3

    OdpowiedzUsuń
  2. W ten sposób nie próbowałam. Chętnie nadrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. to jeden z moich ulubionych deserów! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. nie przepadam za kaszkami na mleku

    OdpowiedzUsuń
  5. Obłędne!! znam Twoją stronę już jakiś czas, ale dopiero od niedawna zagłębiam się w te przepisy... około połowa moich posiłków w ciągu dnia, to dania stworzone na podstawie Twoich przepisów :p

    OdpowiedzUsuń
  6. Jezu, Mam niesamowitą ochotę na ten budyń.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.