środa, 4 czerwca 2014

Makaron w kremowym sosie pieczarkowym z dużą dawką pietruszki

Chciałam napisać jakiś wstęp do posta/przepisu, ale jakoś nie mam natchnienia, ani nic ciekawego do powiedzenia. Z resztą stwierdzam, że tak nikt tego nie czyta;p
W związku z tym przechodzę bez większych ceregieli do prezentowanej potrawy ;)

Składniki (porcja):
Sposób przygotowania:
  1. Na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, a następnie wrzucamy rozduszony ząbek czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy aż się zezłoci
  2. pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę wody i dusimy, aż pieczarki zmiękną i większość wody wyparuje
  3. makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  4. na patelnię dodajemy ser twarogowy, mieszamy, przyprawiamy wg. smaku
  5. makaron odcedzamy i dodajemy do pieczarkowego sosu, mieszamy i smażymy kilka minut
  6. na sam koniec dodajemy posiekaną pietruszkę oraz ser żółty, mieszając smażymy około 5 minut
SMACZNEGO ! ! ! :)

6 komentarzy:

  1. PYCHA! Poproszę porcyjkę albo od razu dwie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się ten pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super zwłaszcza że pietruszka jest bardzo zdrowa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę wypróbować!:)

    Zapraszam do mnie! Dziś przepis na kurczaka w przepysznej marynacie!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.