wtorek, 30 września 2014

Placuszki/omleciki migdałowe

Późna pora, oj późna, ale stwierdziłam, że dodam szybki i prosty przepis bom was zaniedbała;p
Co tam u mnie? po staremu, praca-dom-gotowanie-ćwiczenia-spanie, a czasami pomijam gotowanie i ćwiczenia;p
Jesień, jesień, zaraz zima, zaczynacie sobie folgować? macie mniejszy zapał do ćwiczeń i diety?
ja chyba pozostaje na wcześniej obranym stanowisku ;)
Co do przepisu to placuszki pyszne, puszyste, takie małe omleciki ;)

Składniki:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • łyżeczka ksylitolu
  • łyżka mleka
  • szczypta sody
Sposób przygotowania:
  1. Białka jaj miksujemy na sztywną pianę z ksylitolem
  2. żółtka mieszamy z mąką, sodą i mlekiem
  3. miksujemy ze sobą obie masy
  4. smażymy placki na teflonowej patelni na małym ogniu, pod przykryciem, lekko przecierając patelnie olejem przed każdym plackiem
  5. gotowe placki podałam z czekoladowym kremem z fasoli <3
SMACZNEGO ! ! ! :)

2 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa propozycja :). Jeszcze nigdy nie miałam do czynienia z mąka migdałową.

    OdpowiedzUsuń
  2. ale fajne te placuszki Ci wyszły, a zjedzone z pastą z fasoli musiały smakować genialnie!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.