poniedziałek, 16 marca 2015

Testowanie Przysmaki.pl

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania paczkę z firmy PRZYSMAKI.PL 
Trochę trwało to testowanie, bo też trochę tych produktów było :)
pokrótce przedstawię Wam każdy z nich (recenzje niektórych pojawiły się już na blogu (powidła, pomidory suszone, dziki ryż, len, tuńczyk), a reszta ukaże się dziś :)




KAPARY:

Kapary składają się w około 85 %. z wody, jednak pozostałe 15 proc. stanowi mieszkanka cennych
składników. Znajdziemy w nich m.in. sporo witamin, zwłaszcza A (dba o sprawność widzenia, zabezpiecza skórę przed starzeniem i pozytywnie wpływa na wygląd i kondycję paznokci czy włosów) i C (bardzo ważny uczestnik procesów, które chronią organizm przed atakami wirusów, a także utrudniają działanie wolnych rodników i innych toksyn, aktywizując system immunologiczny).

Najważniejszym składnikiem kaparów jest jednak rutyna - organiczny związek chemiczny z grupy flawonoidów, który uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne. Ponadto, ułatwia przyswajanie cennych substancji i spowalnia utlenianie witaminy C przedłużając tym samym jej oddziaływanie. Przede wszystkim jest silnym antyoksydantem, chroniącym przed szkodliwym działaniem wolnych rodników przyspieszających procesy starzenia organizmu. (źródło)
Moja zdanie:
Kapary mają specyficzny smak, tak jak oliwki, nie trafią w gusta każdego. Dla mnie idealnie spisały się jako dodatek do fit pizzy. Natomiast moja siostra pochłania je w pojedynkę :) Jakościowo bomba, składnikowo również bo w produkcie firmy przysmaki.pl nie mamy dodatków konserwantów czy cukrów.


Każdy zna zbawienne właściwości żurawiny (to bogactwo przeróżnych substancji wspomagających organizm w zapobieganiu rozmaitym schorzeniom, począwszy od przeziębień, przez choroby serca, wrzodowe i dziąseł, do infekcji układu moczowego.) lecz w większości sklepów dostępna jest żurawina z dodatkiem tony cukru, oleju i konserwantów.
Na plus firmy przysmaki.pl przemawia fakt, że produkt NIE zawiera KONSERWANTÓW, SZTUCZNYCH BARWNIKÓW i AROMATÓW. Na dodatek dosłodzona jest CUKREM TRZCINOWYM, a olej stanowi PONIŻEJ 1%. Smakiem nie różni się od innych ze sklepowych półek, a nawet jest lepsza plus świadomość że nie faszerujemy się zlepkiem cukrów :)



Już się trochę nasłuchałam o zbawiennych
właściwościach oleju lnianego, ale dla niczego nie świadomych trochę pokrótce o tym:

Bogata zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w oleju lnianym ma niebagatelne znaczenie. Nasz organizm nie jest w stanie samodzielnie ich wytworzyć, przez co muszą być dostarczone wraz z pożywieniem. Są one niezbędne do prawidłowego transportu lipidów we krwi, a zwłaszcza cholesterolu. Obniżają jednocześnie jego ogólny poziom.
Szczególnie pozytywnie na metabolizm cholesterolu HDL wpływają kwasy z rodziny omega-3. Powodują wzrost poziomu jego podtypu HDL2, uznawanego przez badaczy za największego sojusznika w walce z miażdżycą.
Nienasycone kwasy tłuszczowe mają również duże znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego, układu oddechowego, a także nerek i narządów rozrodczych.  (źródło)
Dla mnie świetnie spisał się w kompozycji BANAN + TWAROŻEK + CYNAMON, idealne, zdrowe drugie śniadanie


nieznane mi wcześniej stworzenie :p
To pikantno-słodka krzyżówka papryki i pomidora z RPA o delikatnym piekącym smaku. Jest pierwszym prawdziwie nowym owocem wprowadzonym na rynek od czasów Kiwi. 
PYSZNIE smakowała faszerowana fetą czy też zwykłym chudym twarożkiem
coś, NOWEGO, ORYGINALNEGO i CIEKAWEGO jeśli chodzi o smakowe doznania :)

PODSUMOWUJĄC współpracę z Firmą Przysmaki.pl:
1. Szybka dostawa, odpowiednio zabezpieczone produkty, słoiki mogą czuć się bezpiecznie :)
2. Jakość produktów na wysokim poziomie
3. Produkty zdrowe i EKO, nieraz ciężko dostępne w sklepach stacjonarnych

2 komentarze:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.